Románia választhat

Egy parlamenti választási kampány minden országban élet-halál kérdése úgy a kormányzó pártnak, mind a kiebrudalásáért harcoló ellenzéknek. Csakhogy az „élet-halál” kérdést minden országban másképp tálalják a választók elé. Az Egyesült Államokban, például, egy eltaktikázott tévévita, egy nyeglén fogalmazott szociális reformintézkedés, egy elhibázott külpolitikai csapásvonal eldöntheti a szavazás végeredményét. Ellentétben Romániával, ahol politikai színezettől függetlenül, bármelyik jelölt-párt bármit mondhat, végül úgyis az nyer, aki a legtöbbet ígéri és a legnacionalistább húrokat pengeti meg a románok lelkében.

A bő két évtizede bejáratott módszerek a most december 9-re kiírt parlamenti választások kampányára sem cizellálódtak, az győz, aki a leghihetetlenebbet hazudja, és a legtöbb lapát trutymót hányja ellenfeleire. És, persze a magyarokra. (Egyenlítő, 2012 december, megjelent a parlamenti választások előtt)

A teljes cikk: http://egyenlito.eu/irhazi-janos-romania-valaszthat/


MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Kategoriák